Yttermans användning av kakor (cookies)

Ytterman använder kakor för att anpassa användarupplevelsen och se besöksstatistik. Det används också för att utveckla och förbättra webbplatsen.

En kaka är en liten datafil som lagras i din dator och det är ett mycket vanligt hjälpmedel på internet. Statistiken i kakan innehåller aldrig personlig information och den kan aldrig kopplas samman med din identitet.

Ibland använder vi även tredjepartskakor för att göra tra?kmätningar och för att förbättra funktionaliteten på webbplatsen. En tredjepartskaka är en kaka där avsändaren kommer från en annan domän än den just den som användaren besöker.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, och i överensstämmelse med liknande lagstiftning i andra medlemsländer inom EU, ska alla som besöker en webbplats med kakor få information om att webbplatsen innehåller kakor, vad dessa används till, hur de kan undvikas samt samtycka till användningen av dem.

Det finns två typer av kakor. Den första typen, permanent kaka, sparar en fil under en längre tid på din dator. Denna används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan du senast besökte den aktuella webbplatsen. Den andra typen, temporär kaka, används endast under den tid du är inne på en sida. Denna tas bort i samma stund som du stänger din webbläsare.

Dessa kakor använder vi

Vi använder data från nedan tjänster för att förbättra besökarnas upplevelse, innehåll och funktionalitet.

Google Analytics

Används för att följa besökarnas upplevelse på sajten.

Addthis

Används för att visa delningsknappar för besökarna. Addthis spårar även besökarna.

Facebook

Används tillsammans med Addthis-funktionaliteten. Facebook spårar även besökarna.

Cookies and content security policy

Kakan används för att spara besökarens samtycke till kakor.

Om du vill undvika kakor

Du kan själv välja om du vill acceptera kakor på din dator med vårt verktyg genom att klicka här. Detta innebär dock att vi inte kan garantera att samtliga delar av webbplatsen fungerar som de ska. Du kan också när som helst radera kakor manuellt från din hårddisk.